ПРОМОЦИОНАЛЕН КЛИП

Промоционален клип за Фондация ,,Светлина за живот“ на английски.

ПЕСЕНТА ЗА ,,СВЕТЛИНА ЗА ЖИВОТ“

Песента „Светлина за живот“,  по музика и текст на Красимир Йорданов, е в изпълнение на дует Орлин Горанов и Кристина Александрова. Песента за първи път бе изпълнена пред публика от дуета заедно с „Танцуващи колела“ и Група „Жестим“.

ИСТОРИЯ

Фондация „Светлина за живот“ е организация с нестопанска цел, основана през 2001 г. Организацията стартира дейността си като Мобилен Център за интеграция на възрастни хора с неврологични увреждания на територията на гр. София.

• При стартиране дейностите на фондацията, екип от зрели мъже и жени от Великобритания се посветиха да съветват, изграждат и извършват супервизии на българския екип. „Светлина за живот“ дълбоко цени приноса и посвещението на Джон Хоен и
Алън Карол, Джейн Джоузеф, семейство Майк и Джени Стрийтър и много други, които помогнаха на организацията.
• През 2001 г. фондацията стартира партньорство с Дом за възрастни с физически увреждания „Свети Пантелеймон” – с. Долно Драглище, община Разлог. В този Дом фондацията разви програма: Социална Рехабилитация в държавни институции
• През 2004 г. Джейн Стрийтър /съучредител на фондацията/ и Анди Бърел сключиха граждански брак и организираха сватбения си ден във Великобритания като благотворително тържество с кауза. Набраните финансови средства Джейн и Анди Бърел дариха за извършване на ремонтни дейности в Дом за възрастни с физически увреждания „Свети Пантелеймон” – с. Долно Драглище, община Разлог. Анди Бърел – архитект от Великобритания посвети усилията, мотивацията, професионалните си умения и част от времето си за организиране на ремонтните дейности в Дома. Чрез финансовата помощ на Джейн и Анди Бърел бе извършен ремонт и адаптация на три бани за домуващите, ремонт на санитарните възли и ремонт на коридора в Дома.
• През 2011 г. фондацията разкри Център за Социална Рехабилитация и Интеграция за възрастни хора /ЦСРИ/ с адрес –
София, общ. Оборище, ул. „Васил Друмев“ 37
• Основните ни дейности се реализират чрез Център за Социална Рехабилитация и Интеграция за възрастни хора и Мобилен Център за интеграция на възрастни хора с увреждания.

 

Годишно „Светлина за живот“ повлиява живота на над 60 семейства на хора с увреждания!